fbpx
Jorunn Jasmin Oksvold

Jorunn Jasmin Oksvold

Jorunn Jasmin Oksvold er lektor i matematikk, økonomi, samfunnsfag og religion. Hun konverterte til islam for mange år siden og har vært aktiv i flere muslimske miljøer. Hun følger samfunnsdebatten og er en viktig bidragsyter gjennom hennes kronikker og engasjement.

Ytringsfrihetens ekstreme hykleri

Hvor var ropet om ytringsfrihet da «islam eksperten» Lars Gule regelrett nektet talskvinnen for kvinner med niqab sin ytringsrett til å sitte i panelet der tema for debatten var nettopp niqab? Nyhetsmedium som Aftenposten og NRK tok ikke denne hendelsen seriøst, forventer de å bli tatt seriøst med nå å trykke sterkt krenkende karikaturer av muslimenes profet?

En bitter høstdag

Det var en mørk og kald høstdag den dagen jusstudentene arrangerte en debatt om niqab i Oslos beste strøk. En dag som ble mørkere og mørkere etterhvert som den utfoldet seg. En debatt der de inviterte fikk diskutere fritt hvorfor «det er riktig» å forby mine søstre retten til å bevege seg utenfor sine hjem, som om de var udyr, farlige for menneskeheten.

Den farlige modernisten

Flaggbærere av modernismen anfører i dag en ensidig og fordømmende tankegang, som hindrer alternative måter å leve på. Disse ekstreme modernistene tas oftest inn i varmen av makteliten i majoritetssamfunnet, og sammen utgjør de en voksende trussel til det flerkulturelle samfunnet.

Amal Aden tar i sin kronikk «Den farlige koranlæreren» til orde for å hate og frykte en gruppe av stort sett frivillige koranlærere, som bruker sin fritid på å lære barn og voksne noe de ellers i samfunnet ikke lærer. Hennes bruk av ord gir meg gåsehud, da slike sterke angripende ytringer bringer sjeldent noe godt med seg.

Homofilt samliv er ikke tillatt i islam

Kaltham Alexander Lie har skrevet et leserinnlegg i Klassekampen om «Homofile muslimer». Han står frem som homofil og muslim, og prøver å legitimere homofilt samliv. Islam er helt tydelig på at homofilt samliv ikke er tillatt, og spørsmål må stilles til Kaltham om hvorfor han søker slik type oppmerksomhet på den måten han gjør. Hvorfor ønsker han å skape fiendtlighet og uro i samfunnet, ved blant annet å angripe enkeltgrupper og personer i Islam Net?

Per Sandberg og sykdomstegn

Det er ikke akkurat pyntede betegnelser som Per Sandberg tar i sin munn når han går til angrep på rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Mon tro om det er førjuls-stresset som har tatt overhånd? Fremskrittsparti-politikeren sparker i ordelag som nesten stempler den respekterte rektoren som kriminell.

Bønn er produktivt for skolen

I en stressende og krevende skolehverdag vil en pause til å gjøre en bønn kunne være et svært viktig bidrag for elever å finne ro og konsentrasjon til å utføre skolearbeidet på best mulig måte Den kan være et viktig verktøy og hjelpemiddel for mange elever til å fremme måloppnåelse i de enkelte fag, og til å få en verdig skolehverdag. Enkelte ønsker å hindre at andre får muligheten og retten til et slikt avbrekk i skolehverdagen.  Er dette et verdig og relevant innslag i debatten?

Arvesynd: Skal noen lastes for andres synder?

Etter de kristnes mest religiøse høytid, påsken, går mine tanker til et av de aller mest elskede mennesker som har levd; Isa eller Jesus (fred være med ham). Døde han på korset? Skulle han, som et av de beste mennesker som har levd, betale og lide for noe som andre hadde gjort? Hvor kommer en slik tanke i fra; at Jesus døde for at menneskene skulle bli tilgitt fra en arvet synd, og slik få frelse?

Märtha Louise og Fahad Qureshi – Skitne engler?

Hvorfor denne iveren etter å svartmale ethvert religiøst fenomen som farlig, unaturlig og ondt? Religionshistorikeren Alexandra Irene Larsen går til harde skyts mot religiøse fenomen i Aftenposten 2.mars med «Hvitvasking av engler». Det er ikke lett å skille ut hvem hun irriterer seg mest over; tro-positive religionsvitere, norsk positiv toleranse, medias positivitet til fenomenene eller til de som selv lever av og tror på at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi vanligvis godkjenner som omregnet i kroner og øre.

En støttespiller eller en ut-støter?

For noen år siden uttalte G.W. Bush de kjente ord som uroet en hel verden og som la føringer til omfattende krigføringer i Irak og i Afghanistan. Either you are with us or you are against us. Et slikt svart-hvitt bilde har nok satt seg dypere spor enn det vi liker å vedkjenne oss, Her i Norge kan vi kanskje finne spor av dette i et ønske om å støte ut de som ikke er en «av oss».

Abbonér på denne nyhetsmatingen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger