søn08302015

Last update12:44:34

  Fajr 04:31 Soloppg. 06:04 | Dhuhr 13:28 | Asr 17:03 | Maghrib 20:30 | Isha 21:50 Månedsvisning

Back Nyheter Nyheter Turné i Norge resulterte i at 22 personer ble muslimer

Turné i Norge resulterte i at 22 personer ble muslimer

alt

Alnor Senter og iERA tok turen innom ti tettsteder i Norge. Interessen for kunnskap om islam var stor og 22 personer ble muslimer etter å ha fått sine misforståelser oppklart og innsett hva islam virkelig er.

Mennesker på søken

I juni arrangerte den islamske organisasjonen i Tromsø, Alnor Senter, en rundreise fra Tromsø til Lofoten sammen med iERA (Islamic Education and Research Academy). iERA er en internasjonal organisasjon som jobber med opplysningsarbeid. Målet med turneen var å opplyse folk i småbyer og tettsteder om islam ved å snakke med de lokale innbyggerne og gi dem bøker, DVD-er og annet gratismateriale. Teamet ble ledet av Yusuf Chambers som tidligere har vært i Norge under Peace Conference Scandinavia. Under turneen hadde da’wah-teamet et inntrykk av at flere av innbyggerne i småbyene ikke hadde kunnskap om islam og at mange av dem var på søken etter den sanne religion.

Lite da’wah i småbyene

Stadig flere nordmenn konverterer til islam. Etter å ha mottatt riktig informasjon og fått oppklart misoppfatninger står de igjen med valget om å være en del av det muslimske felleskapet. Ved hjelp av en god del muslimer i flere av Norges største byer, får noen av de lokale innbyggerne et endret syn på islam på en slik måte at de ønsker å konvertere. Dessverre er det ikke alle som får denne verdifulle muligheten til å inngå dialog med muslimer og få riktig kunnskap om islam. Det er fordi det ikke er nok muslimer som jobber med opplysningsarbeid i de mindre byene og tettstedene i Norge. Da`wah-teamet som bestod av folk fra Alnor Senter og iERA ønsket å endre på dette og satte som mål å formidle kunnskap om islam til så mange som mulig ved å kjøre gjennom ti småbyer.

Fahad Qureshi som er leder for Islam Net synes Alnor Senter og iERA gjorde en veldig viktig og god jobb på denne turneen.

- Hva synes du om turneen?

- Jeg synes det er veldig viktig med slike turneer hvor man engasjerer seg direkte i dialog med lokalbefolkningen. Alnor Senter og iERA gjorde en veldig god jobb. Slike turneer bør inspirere muslimer i alle byer til å engasjere seg i opplysningsarbeid. Vi hadde tenkt å være med på denne turneen vi også, men denne gangen så krasjet det med en annen turne vi selv arrangerte med Shaykh Shady Alsuleiman gjennom Stockholm, Trondheim og Oslo, sier Qureshi.

- Hva bør forbedres med opplysningsarbeidet i Norge?

- Det opplysningsarbeidet som allerede skjer, det er bra, men det er i en alt for liten skala. Vi har ikke enda klart å forandre massenes, til en viss grad, negative syn på islam. Vi trenger mange flere muslimer til å engasjere seg i dette arbeidet, sier Qureshi.

Da`wah til alle

I Norge er muslimene spredt utover store deler av landet. De fleste av dem er konsentrert i storbyområdene mens få har bosatt seg i fjernere strøk og tettsteder. Selv om antall muslimer er spredt, er det fortsatt en god del av befolkningen som ikke har kunnskap om islam. Det er viktig at disse menneskene får nok informasjon slik at det kan bryte ned fordommer og misoppfatninger de har om islam og fremme økt forståelse og respekt.

22 personer ble muslimer

Etter et vellykket oppdrag som varte i 12 dager konverterte 22 mennesker til islam.

- Hva synes du om at 22 mennesker konverterte til islam?

- Som muslim tror du at den eneste måten å redde deg selv fra ilden og oppnå Paradis i det neste liv, er å underkaste seg til Skaperen av universets vilje. Man blir selvsagt glad når noen innser den samme sannhet som man selv tror på, men det må selvsagt være av egen overbevisning. Når de mange misforståelser man har om islam blir oppklart, gjenstår det rene og simple budskapet av islam om tilbedelsen av den Ene og Sanne Gud, og det er veldig attraktivt for de som søker etter meningen med livet, avslutter Qureshi.

You are now being logged in using your Facebook credentials