fbpx

Bønnen er ingenting annet enn yoga Spesial

Bønnen er ingenting annet enn yoga

Qiyām, rukū', sajdah. Qiyām, rukū', sajdah, tashahhud. Qiyām, rukū', sajdah. Qiyām, rukū', sajdah, tashahhud, taslīm.

Bønnen har blitt yoga.

For at vi muslimer skal nå vårt potensiale både åndelig og verdslig, må vi begynne å ta bønnen som den er – et regnskap mellom deg og Allāh, hvor du tar deg selv i nakken og forbedrer deg selv, slik at du er et bedre menneske etter bønnen enn du var før.

Vår salāh (bønn) har blitt yoga og intet annet.

Vår salāh har blitt uttøyning og ikke noe annet.

 «Sannelig så forbyr bønnen umoral og urett, og Allāhs ihukommelse er best. Og Allah vet hva du gjør.»

(Oversettelse av betydningen Koranen 29:45)

Vi gir ikke bønnen dens rett.

Sannheten er; å du som leser dette; om bønnen er gjort riktig – med sann ihukommelse av Allah og at du snur deg til Han med et hjerte og et sinn som er ivrig etter å bli tilgitt av din Skaper, Opprettholder og Gud – så kommer effekten av bønnen til å bli hos deg en god stund etter at den er ferdig.

Og der ser du mennesket i sin ypperste, mest opphøyde og beste form. For etter en oppriktig utført bønn så finnes det plutselig ingen depresjon, ingen frykt og ingen sorg, kun en tjener som har kjent smaken av sitt nærvær til al-Wadood, Den Mest Elskende.

Og hvem vil – når han eller hun fortsatt kjenner en slik smak, etter å ha følt hvordan det føles å være nær Allāh – stupe ned til en tilværelse som er langt vekk fra Allāh den Opphøydes nærvær?

Og der ligger en del av det helt spesielle og spirituelle ved bønnen. Nemlig at våre hjerter er delt i harmonisk balanse mellom et håp om tilgivelse fra Herren over all verden, for våre konstante synder som vi begår uten hemninger, og en frykt for å mislykkes i å adlyde Allāh slik Han skal bli adlydt. Denne balansen motiverer meg og deg til å gjøre oss kvalifiserte for Allāhs tilgivelse og frifinnelse fra Ilden, og Hans nåde som er et opphold i et Paradis uten ende.

Etter en slik bønn skal hjertene være i en tilværelse av ro, lykke, og refleksjon om hvordan vi kan komme enda nærmere Allāh, slik at vi nok en gang kan smake smaken av Hans nærvær.

Og denne refleksjonen er nøkkelen til at vi skal forvandle vårt ønske om å komme nærmere Allāh til fysisk handling.

For brødre og søstre, gode gjerninger avler gode gjerninger, og den beste av gjerninger er din salāh (bønn).

Og når din motivasjon falmer og du begynner å bli latere med å gjøre gode gjerninger, så ser du på klokka og plutselig er det tid for den neste bønnen. Hele opplevelsen av å stå foran Allāh, alt fra resitasjon av Koranen og dyp refleksjon gjentar seg, og i resitasjonen, rukū' og i sujūd finner du den motivasjonen og gjenfinner styrken som du var i ferd med å miste. Og etter bønnen er du nå klar for å kjøpe en enda større andel av livet etter døden.

Og for en vakker transaksjon du kommer til å inngå.

Så nå ser du kanskje min bror og søster. At bønnen ikke er for å være en uttøyning og meningsløs resitasjon uten noen omtanke.

Nei.

Bønnen er en dyp refleksjonssøkt hvor vi tar oss selv til regnskap.

For jeg hørte engang:

«Ta deg selv til regnskap før du blir tatt til regnskap».

Det er det bønnen er og skal være. Ha nåde med dere selv og vær til stede når dere ber deres bønner. For en bønn uten refleksjon, fokus og omtanke er som å prøve å samle vann i en sil – vannet renner gjennom sprekkene og silen blir aldri full. Eksempelet av silen er ditt hjerte, vannet er imān (tro) og hullene i silen er din og min mangel på tilstedeværelse og fokus i bønnen.

Så hvordan skal du føle søtheten av imān når du ikke har et snev av omtanke i din bønn?

Mine brødre og søstre, om det er en handling du aldri skal slutte å gjøre, så er det bønnen. For Allāh den Opphøyde har kalt bønnen for imān og det finnes ingen annen handling som har fått den æren utenom bønnen.

Og vit at om din bønn er i orden, vil du finne at resten av dine handlinger også vil være i orden. Så hold din bønn i sjakk, og aldri la den vakle.

Hayya ala-s Salāh.

Hayya ala-l Falāh.

Med bønnen kommer suksess, for om du har styrket dine bønner med fokus og refleksjon vil du ikke lenger bruke din tid på ting som ikke hjelper deg på noen måte, men du vil heller bruke den på ting som styrker ditt liv etter døden og også ditt liv på denne jord.

Du vil handle inn til din ākhirah (liv etter døden) og du vil jobbe fokusert og dedikert til å gjøre en fantastisk jobb om det er i et yrke hvor du jobber under andre, eller om det er å starte din egen bedrift. Uansett hvilken jobb du har å gjøre, så kommer du til å gjøre jobben på en glimrende måte – på grunn av ditt nye driv og pågangsmot, som er to frukter av en bønn gjort riktig.

En bønn med fokus styrker deg både mentalt og åndelig – og disse egenskapene styrker deg i hverdagen betraktelig, om du bare hadde vist.

Sist redigertfredag, 14 september 2018 16:55
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger