fbpx

Far og datter fant islam Spesial

Far og datter fant islam

Jeg (datteren) trodde på fest og moro, men 11. september skapte en nysgjerrighet i meg som senere ledet meg til å underordne meg selv til Allah – universets Skaper. Moren min, som jeg trodde ville ta til seg budskapet, var lukket når det kom til islam, men faren min begynte å bli mer og mer interessert og aksepterte til slutt han også. Jeg (faren) har nå følelsen av at mitt liv er blitt rikere og har fått en ny mening.

Datterens historie

11. september skapte nysgjerrighet

Jeg ble muslim for ni år siden, alhamdulillah (takk til Gud). Før det trodde jeg på fest og moro, men ble nysgjerrig på islam etter all antiislam-propagandaen jeg hørte og leste i tiden etter 11. september. Før det visste jeg ingenting om islam og hadde heller ingen interesse for det. Jeg kjøpte en oversettelse av Koranen, men leste bare litt her og der, før jeg la den på hylla. Etter ca. to år tørket jeg støvet av den (Koranoversettelsen), og begynte å lese om islam på internett. Denne gangen gjorde Koranen inntrykk og plutselig visste jeg at det virkelig må finnes en Gud, og at Koranen var Guds ord. Etter kort tid sa jeg shahada (trosbekjennelsen) og Allah forandret mitt liv, både utenpå og inni.

Mine foreldres reaksjon til konvertering

Moren min sa ikke så mye om konverteringen, men min far sa jeg var gal og hadde konvertert for å provosere. Ingen av de var begeistret for at jeg begynte å gå med hijab, men de innså raskt at dette var noe jeg virkelig trodde på, og de så jeg forandret meg som menneske – til det bedre. Og etter ett år fikk de en god svigersønn.

Som muslim ønsker man jo at familien, og spesielt at sine foreldre også skal bli muslimer, og man gjør alltid dua (personlige bønner) for dem. Min mor og far har vært skilt siden jeg var 15, men begge har forblitt enslige. Min mor og far er veldig ulike i temperament og jeg har alltid håpet og trodd at hvis jeg viste min mor gjennom handlinger, snakket med henne om islam og ga henne hefter og bøker om islam, at hun også ble muslim. Faren min har, med unntak av sin første reaksjon, alltid støttet og forsvart meg. Selv om han aldri har vært religiøs, satt det litt barnetro igjen.

Kairo

Tiden gikk og min mann og jeg fortsatte å fortelle og forklare Koranens budskap. Moren min, som jeg trodde ville ta til seg budskapet, var lukket når det kom til islam, men faren min begynte å bli mer og mer interessert og lyttet. I oktober 2011 ble det arrangert en konferanse i Kairo for europeiske muslimer. Det var en konferanse som varte en uke, med forelesninger og diverse utflukter, og ikke-muslimer var også velkomne. Vi tenkte at dette ville være fint for min far og han ble også med.

Programmet passet også bra for en ikke-troende med forelesninger av bl.a. Jamal Badawi og Fadel Soliman. Faren min fikk svar på alle spørsmålene han hadde, og han fikk se en flott forsamling av muslimer fra mange europeiske land. Dessverre virket det ikke som noe hadde «gått inn». Da vi var hjemme igjen sa min mann at etter alt min far hadde fått svar på, og etter alt han hadde hørt og sett i Egypt, så hadde dessverre ingen ting gått inn. Han trodde aldri min far ville bli muslim, og jeg var 100% enig.

Overraskelsen

Stor ble overraskelsen da min far, i en telefonsamtale vi hadde ca. to uker etter hjemkomsten fra Kairo, sa at han var «98% sikker på at han ville bli muslim». Verken min mann eller jeg trodde hva vi hørte. Etter en uke eller to ringte telefonen hjemme hos oss og da jeg svarte «hallo», sa min far (så godt han kunne) «Ashhadu an la ilaha illallah wa ashhadu ana Muhammad rasul Allah». Han hadde vært i en moské og gjort shahada i en alder av 72 år! Det er ingen større glede enn når noen blir muslim, og når ens egen far eller mor konverterer, er gleden ubeskrivelig. Han ber alle bønner, står opp midt på natten og ber fajr, leser litt i Koranen hver dag, faster lange dager, betaler zakat (almisse til de fattige) og i vår reiste vi på umrah (reise til Mekka) sammen.

Gi aldri opp håpet, Allah vet, men vi vet ikke! Jeg fortsetter å gjøre dua for at min mor også skal få muligheten til å komme til Jannah (Paradis) in sha Allah.

Farens historie

En kristen oppvekst

Jeg vokste opp i et hjem hvor kristendommen var vesentlig og min mor var med i et menighetsråd hele sitt voksne liv. Mine kirkebesøk begrenset seg stort sett til barnedåper, konfirmasjoner, bryllup, begravelser og julegudstjenester.

Har undersøkt ulike religioner

Jeg har alltid vært interessert i de forskjellige religionene og har lest Bibelen, Mormons bok og nå også Koranen. Videre har jeg lest om buddhisme og hinduisme. Etter som årene gikk hadde jeg følelsen av å leve i et vakuum hvor kristendommen ikke appellerte til meg lenger.

Min datter konverterte

Min datter konvertere forøvrig til islam for ca. ni år siden og et par år senere giftet hun seg med en Jordaner. De har begge besvart mange spørsmål jeg har hatt om islam. Jeg har hatt en jobb som har ført meg til mange muslimske land og jeg var alltid imponert over hvor sterk troen var hos de menneskene jeg møtte.

En uke i Kairo

I fjor deltok jeg på en leir i Kairo for Europeiske muslimer. Selv om jeg ikke var muslim fikk jeg anledning til å delta, og etter en uke i Kairo med veldig gode foredragsholdere var jeg kommet langt på vei til å konvertere. Da jeg kom tilbake til Norge meldte jeg meg ut av statskirken, og etter å ha besøkt en moske og hatt en lang samtale med imamen der, konverterte jeg til islam i en alder av 72 år.

Et rikere liv

Jeg har nå følelsen av at mitt liv er blitt rikere og har fått en ny mening. Jeg deltar på fredagsbønnene og har fått mange nye venner.


Vil du lære mer om islam, les gjennom www.FinnIslam.no.

Sist redigertfredag, 27 november 2015 17:36
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger