fbpx

Helene sjekker ut: Konservative muslimer Spesial

Skjermdump NRK, Helene sjekker ut: Konservative muslimer Skjermdump NRK, Helene sjekker ut: Konservative muslimer

Vi beskyldes for å radikalisere muslimsk ungdom, mens det vi vil er å hjelpe dem. NRK-reporter Helene Sandvig har sjekket oss ut i sitt nye program.


Assalamu Alaykum kjære venner, brødre og søstre.
 
Som mange av dere har fått med dere så har vi – Alhamdulillah – kjøpt eiendommen som i dag huser selskapslokalet Engel Paradis og Oslo skytesenter.
 
Vi drømmer om å utvikle denne eiendommen til å bli et helt unikt islamsk senter med moské, treningssenter, lekeland, konferansehall, ungdomsklubb og mye mer som vi i dag sårt trenger i Oslo.
 
Den store utfordringen vi står overfor er motstanden vi møter fra de som tror at dette skal bli en «radikaliseringsleir» eller «hemme integreringen».
 
Det siste året har vi skrevet en rekke kronikker og gitt mange intervjuer for å endre våre kritikeres syn, og Allah vet hvor belastende denne tiden har vært.
 
Før sommeren ble vi kontaktet av NRK som luftet ideen om å lage en dokumentar om Islam Net og det planlagte aktivitetssenteret under den nye serien «Helene sjekker ut» (oppfølger til «Helene sjekker inn»).
 
Etter mye frem og tilbake sa vi til slutt ja til å være med. Helene Sandvig, reporter hos NRK, fulgte oss gjennom sommeren, ble kjent med oss og var med på flere aktiviteter.
 
Dokumentaren hadde premiere på NRK 1. desember 2021.
 
Vi har store forhåpninger om at denne dokumentaren skal vise Norge hvem vi faktisk er og hva vi ønsker å oppnå med det planlagte senteret.

Jeg vil gjerne be mine kritikere om en liten tjeneste. Det er helt greit at dere er kritiske til det jeg og Islam Net står for, men vær så snill å ikke skyv oss utenfor felleskapet. Vi kan tenke ulikt og dyrke ulike verdier, men vi er ikke fiender.

Vi alle ønsker Norge godt. Vi ønsker god integrering og vi ønsker å forhindre radikalisering. Vi har kanskje ulike måter å se ting på, og det er ting vi ikke blir enige om, men det er fortsatt mye som kan samle oss!

Vennligst se dokumentaren før du/dere fordømmer oss!

Jeg vil takke dere som har deltatt i dokumentaren. Jeg vet at dette kan være belastende. Særlig takker jeg mine nærmeste kollegaer, brødre og venner Mahir Osman og Muhammed Z. Alburundy. Uten dere ville ikke denne dokumentaren funnet sted.

Jeg takker min bror Fredrik Bjelland og søster Sara Korhani for å ha deltatt. Og jeg takker alle dere andre som var med i ulike scener som ikke ble med i sluttproduktet. Deres belønning er hos Allah!

Jeg takker Francois Elsafadi for hans støtte og gode råd hele veien gjennom denne stormen vi har stått i.

Jeg takker Mahirs familie for å ha «åpnet sitt hjem for hele Norge».

Jeg takker alle brødre og søstre som har gjort du’a for oss og forsvart oss i sosiale medier og vært med oss bak i kulissene.

Og jeg takker min kone, min mor, min far og min bror for all deres støtte gjennom innspillingen og hele dette året som har vært og alt vi har gått gjennom. Dere har vært der med meg og følt på mye av det jeg har følt på og gått gjennom. Det har til tider vært veldig belastende for meg, og jeg vet at det har vært det for dere også!

Måtte Allah akseptere dette fra oss alle. Tilgi oss våre feil, og la denne dokumentaren åpne dørene for oss å kunne realisere vår felles drøm. Amin!

Og til sist, men ikke minst, jeg takker deg Helene Sandvig og resten av teamet fra NRK, særlig Bodil, for å ha gitt oss muligheten til å vise Norge hvem vi virkelig er. Selv om det til tider føltes ubehaglig med noen av de konfronterende spørsmålene, så er jeg glad for at de ble stilt. Det ga oss en mulighet til å fortelle samfunnet hva vi virkelig tror og står for.

Sist redigerttorsdag, 13 januar 2022 16:11
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger