fbpx

Bli med å gi dawah, join DawahSkolen Spesial

Bli med å gi dawah, join DawahSkolen

DawahSkolen er på søken etter brødre som har en lidenskap for det å gi dawah. Vi holder ukentlig kurs hver lørdag, ønsker du å være med?

Hvorfor dette er noe for deg

Hadde det ikke vært flott å bruke sin tid og egenskaper til et arbeid som gir personlig tilfredsstillelse samtidig som man gjør noe for andre og tilfredsstiller Allah? I et balansert liv vil man ved siden av jobben eller studiene kunne klare å sette av tid til å jobbe for islam. Hvis man ikke klarer det, hvilken verdi har denne utdannelsen, studiene og skolen som du har slitt deg gjennom i årevis?

Det er obligatorisk for ethvert muslimsk samfunn å ha en aktiv gruppe som inviterer til islam. Dersom det muslimske samfunnet feiler i å etablere en slik organisert gruppe, vil hele det muslimske samfunnet være syndige overfor Allah. Samfunnets forpliktelse overfor dawah er nevnt bl.a. i det følgende verset i Koranen, hvor Allah sier (oversettelse av betydningen): «La det oppstå en gruppe blant dere som kaller til det gode, som påbyr det rette, og forbyr det urette. Det er disse som vil oppnå suksess.»[1] Allah sier at en gruppe av de troende må bære ansvaret for å fremme godhet og forby det onde i samfunnet, og det er denne gruppen som vil være av de suksessrike. Når Allah har gjort det klart hvem som er de suksessrike, bør du ikke streve for å bli en av dem?

Hva går oppgaven ut på

Vi søker etter brødre som ønsker å gi dawah til ikke-muslimer sammen med oss på stand og ute i gatene. Vi har kurs hver lørdag i Oslo hvor vi går gjennom hvordan man gir dawah, og når man er klar, så blir man med teamet ut når vi har stand. På nåværende tidspunkt er det dessverre ikke mulig for søstre å delta da vi ikke har stort nok rom for å holde kurs for begge kjønn, og vi har heller ikke en kvinnelig lærer som kan holde kurs kun for søstre.

Dersom du ikke har mulighet til å joine DawahSkolen, men du allikevel ønsker å gi dawah til venner og bekjente, så kan du gjøre det ved å lese gjennom materialet på www.FinnIslam.no og forsøke å lære deg det så godt du kan. Da bør du ha et godt fundament til å kunne føre enkle dawah-samtaler med dine venner og bekjente. I tillegg kan du gjøre dawah på sosiale medier, les mer om det her.

Egenskaper du bør / må ha

  • Man bør ha tidligere erfaring fra dawah, men et sterkt engasjement og lærevilje er like bra.
  • Man bør være oppdatert på hva som skjer i samfunnet relatert til islam og muslimer.
  • Man må være praktiserende muslim som ber fem ganger om dagen.
  • Man må ha grunnleggende kunnskap om islam.
  • Man må være utadvendt og ha god muntlig formuleringsevne.
  • Man må være smart og med evne til å trekke logiske konklusjoner.
  • Man må kunne delta på kurs fast hver lørdag i Oslo.
  • Man må ha intensjon om å fortsette å være engasjert i dawah gjennom livet, og ikke bare som en fritidsgreie man blir med på fordi man ikke har så mye å gjøre.
  • Man må være klar til å streve for å utvikle seg til å bli en bedre muslim og tilbeder av Allah.

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg

Fields marked with * are required


[1] Oversettelse av Koranen, kap. 3 vers 104.

Sist redigerttorsdag, 19 april 2018 14:45
Tilbake til toppen
0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger