fbpx

VårtOslo beklager til Islam Net og Fahad Qureshi Spesial

VårtOslo beklager til Islam Net og Fahad Qureshi

I en artikkel som handlet om Islam Net-leder Fahad Qureshi sine utfall mot Shabana Rehman, gikk vi for hardt ut mot Islam Net.

Publisert i VårtOslo 15. januar 2023

I en første versjon av denne saken gikk vi for hardt ut mot Islam net og Fahad Qureshi. Vi knyttet Islam Nets medlemmer til den ekstremistiske organisasjonen IS og skrev at flere av Islam Nets medlemmer skal ha deltatt som fremmedkrigere i Syria.

Vi titulerte organisasjonen og Qureshi islamistisk.

I etterkant har vi snakket med Fahad Qureshi selv og en rekke islam-eksperter i Norge. Vi har også satt oss inn i hva Qureshi sier offentlig om jihadisme og Syria-farere: Både her, her og her.

Ut fra disse undersøkelsene ser vi at det stemmer at Islam Net har hatt noen medlemmer som har reist til borgerkrigen i Syria. Samtidig stemmer det også at disse medlemmene underveis forlot Islam Net og fant tilhørighet i andre ideologiske leire.

Vi ser og har blitt fortalt at Islam Net i senere år offentlig har tatt klar avstand fra jihadisme og IS. Islam Net har aktivt advart mot jihadisme og Syria-reiser og har fått anerkjennelse for dette fra politiet.

Vi ser at vi kan ha bidratt til å skape et feilaktig inntrykk av organisasjonens forhold til IS og Syria-farere.

Islamisme

Når det gjelder begrepet islamisme, knyttes dette ofte til sharia, den islamske loven basert på Koranen og hadith, og at denne må være basis for lovverket. To land som praktiserer dette er for eksempel Saudi Arabia og Iran.

Islam Net sier selv at muslimer i Norge skal følge norsk lov. De hevder også selv at de ikke er salafistiske, som i Saudi Arabia, og oppfordrer muslimer til å delta i demokratiet.

Det er uenigheter og debatt rundt hvordan begrepet islamisme bør forstås og hva som bør kalles islamisme. Likevel ser vi at vi kan ha vært ukritiske i bruken av dette begrepet, noe som kan ha virket stigmatiserende.

Dette beklager vi for.

Sist redigerttorsdag, 19 januar 2023 10:41
Tilbake til toppen

FÅ MASSIV AJR VED Å BLI FAST GIVER HOS ISLAM NET

Liker du arbeidet vi gjør? Vil du ha ajr for dawah som når flere MILLIONER gjennom våre sosiale medier? Vil du at Allah skal bygge et hus for deg i Paradiset? Doner et fast beløp for å støtte etableringen av et aktivitettsenter i samarbeid med Iman Aktivitetssenter og du vil ta del i belønningen! Enhver person som kommer nærmere Allah, enhver som begynner å be, enhver som gjør dhikr, enhver som tilber Allah som et resultat av vårt arbeid som du har støttet, vil DU få ajr for for. Doner nå uten å nøle in sha Allah.

 

JA, ØNSKER Å TA DEL I DENNE BELØNNINGEN!

0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger