fbpx

Gi dawah på sosiale medier Spesial

Gi dawah på sosiale medier

Den enkleste måten du kan gi dawah på er via sosiale medier. Slik kan du tjene ubeskrivelig mye ajr uten å måtte bevege deg! Det er flere måter du kan gjøre dette på, hvorfor ikke sjekke det ut?

Hvorfor dette er noe for deg

De fleste bruker mye tid på sosiale medier, ofte mer enn de er klar over. Som regel så går det meste av denne tiden til unyttige ting. Hvorfor ikke snu om på det hele og bruke den samme tiden på noe som kan gi deg det som er mer verdt enn denne verden og all dens rikdom og velbehag?

Profeten (fred være med ham) sa: «For Allah å veilede noen ved din hånd er bedre for deg enn å ha røde kameler.»[1] Kameler ble betraktet som den mest verdifulle eiendommen i gamle Arabia og den røde varianten var den mest verdifulle av alle. Profeten (fred være med ham) hentyder dermed at det å veilede andre til sannheten er verdt mer enn våre mest dyrebare eiendeler i denne verden. Dette faktum er videre gjentatt i Soorah al-Asr der Allah erklærer menneskeheten i en tilstand av tap med unntak av de som bl.a. innehar egenskapen av å råde hverandre til sannheten.

Å gi dawah via sosiale medier er det enkleste du kan gjøre, og det vil gi deg ubeskrivelig mye ajr, så hvorfor ikke engasjere seg?

Skrive innlegg på Facebook

Det er ulike måter du kan gi dawah på via sosiale medier. Først og fremst ved å skrive. Du kan enten skrive innlegg om islam på din egen profil, og hvis du sikter mot de største belønningene hos Allah, så kan du engasjere deg hos oss. Vi har mange ulike sider med konkrete formål. Sidene våre er de største og mest aktive islamske sidene i Norge. Dermed når du også langt flere mennesker med dine innlegg om du skriver gjennom oss. Vi har alltid behov for nye dyktige skribenter.

Like, kommentere og dele innlegg

Dersom det å skrive innlegg ikke er din sterke side, kan du fortsatt tjene mye ajr ved å like og dele innleggene vi legger ut. Sosiale medier er bygd opp slik at desto flere likerklikk, kommentarer og delinger et innlegg får, desto mer øker innleggets rekkevidde. Facebook viser innlegget til flere folk, desto mer engasjement et innlegg skaper. Det betyr at når du liker, kommenterer og deler våre innlegg fra de ovennevnte sidene, blir du den direkte årsaken til at langt flere folk får med seg de islamske påminnelsene. De som skriver innleggene vil få belønning for alle som leser dem og får nytte av dem, og du får belønning for alle de ekstra som ser innleggene bare fordi du likte, kommenterte og delte innleggene videre på din profil og i ulike grupper. Dette er noe du bør gjøre til en vane, slik at hver gang du ser et av våre innlegg, liker du det, og legger inn en enkel kommentar. Det kan være så lett som «Ma sha Allah» eller «JazakAllah khayr», og deretter deler du det videre. Belønningen for disse enkle tastetrykkene er så ufattelig stor at hadde du virkelig visst hva Allah vil gi deg i gjengjeld, så ville du aldri ignorert et eneste av våre innlegg uten å ha likt, kommentert og delt det videre!

For at du skal kunne gjøre nettopp dette, er det nødvendig at innleggene kommer opp i Facebook-feeden din. Det kan du gjøre ved et par enkle steg. Først gå inn på den første siden som er lenket til ovenfor. Deretter følg beskrivelsen slik forklart i bildet. Det samme repeterer du for alle sidene vi har linket til. Selv om det kanskje virker litt tungvint, så vit at disse 2-3 minuttene du bruker på dette, vil kunne åpne et hav av muligheter for deg til å tjene ajr ved å like, kommentere og dele våre islamske påminnelser.

Egenskaper du må ha

Dersom du in sha Allah vil prøve deg i å skrive innlegg, så fyll ut skjemaet under etter å ha lest den påfølgende listen over egenskaper du må ha for å bli admin på en av sidene våre.

  • Man må være praktiserende muslim som ber fem ganger om dagen.
  • Man må ha tilstrekkelig kunnskap om det emne man ønsker å skrive om. Det betyr ikke at man må være en lærd eller ekspert, men at man vet hva man snakker om.
  • Man må kunne skrive grammatisk korrekt og uten skrivefeil. Dersom man skriver i Word, og korrekturleser før man publiserer, så bør dette være enkelt for de som har brukbare karakterer i norsk skriftlig.
  • Man må ha stå på vilje og ha kontinuerligtet i sitt bidrag, og et sterkt ønske om å tjene Allah gjennom sine innlegg.

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg

Fields marked with * are required

[1] Sahih Al Bukhari, vol. 4, pp. 156-7, no. 253.

Sist redigerttorsdag, 19 april 2018 15:11
Tilbake til toppen
0
Delinger

Vil du holde deg oppdatert?

Trykk på knappene under for å følge oss. Du vil ikke angre!

0
Delinger